dimarts, 27 de gener del 2015

La Coca de la Candelera

Salvador Dalí deia que el centre de l'univers era l'estació de Perpinyà. A #molinsderei som en temps de , i aquests dies la vila sembla el centre de l'univers.

La Fira té un caràcter universal, amb gent procedent de molts llocs, però les seves arrels són centenàries, tal com ho són les grans diades catalanes del calendari. Totes aquestes diades tenen el seu postre, la Fira de la Candelera també.


 

La Coca està elaborada amb una base prima de la clàssica coca de forner. A la massa hi hem barrejat llardons.
 
Un cop feta i reposada, la untem lleugerament amb oli d'oliva. A sobre hi hem afegit avellana trinxada i sucre. Un cop cuita, s’hi regalima una mica d’anís.
 
  • LA COCA DE FORNER és la coca catalana per antonomàssia
  • ELS LLARDONS homenatgen el tradicional esmorzar dels traginers.
  • L’OLI és el producte mediterrani tan present a la Fira.
  • LES AVELLANES remarquen l’origen pagès de la Fira i la centenària presència dels planters.
  • EL SUCRE és l'element definitori de la pastisseria.
  • L’ANÍS dóna el punt final d'alegria a la Coca

La coca de la #Candelera és a punt per als visitants de la Galàxia i tota mena de personatges diversos que hi faran cap.

PER MOLTS ANYS, FIRA!  PER MOLTS ANYS, COCA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada